Roast potatoes
Roast potatoes
6 ingredienser
Ugnsstekta hela potatisar är ett vanligt tillbehör i England. Helst ska de ha en lite ruggad och knaprig yta, vilket de får om man förkokar dem och skakar om dem lite grand. Potatisarna kan vara i ugnen samtidigt med yorkshirepuddingen. Tillsammans utgör de ett rejält och smaskigt tillbehör till en vällagad engelsk rostbiff.
Ingredienser
- 2 kg fasta små potatisar
- 2 l vatten
- 2 tsk salt
- 0,5 dl baconfett, fett från steken eller smör
- salt
- svartpeppar, ur kvarn
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna. Koka upp vatten och salt i en kastrull och lägg i potatisarna. Låt koka under lock i 7-8 minuter.
- Häll av vattnet. Greppa kastrullhandtaget med ena handen, håll fast locket med andra handen och skaka potatisarna lite grand. Det gör man för att rugga upp potatisytan.
- Lägg potatisarna i en långpanna. Klicka över fettet. Baka i ugnen i cirka 20-25 minuter. Används större potatisar kan det ta upp till 50 minuter att få dem mjuka rakt igenom. Potatisarna behöver inte vändas.
- Salta och peppra när potatisarna är klara. Servera med stek, sky (gravy) och yorkshirepudding.