Yorkshirepudding
Yorkshirepudding
7 ingredienser
Klassisk yorkshirepudding ska ha en konsistens som är ett mellanting mellan pannkaka och bröd. Följande recept passar för en ugnsfast form eller långpanna som är ungefär 30 x 40 centimeter. Men det går också att göra en lite tjockare pudding i en aning mindre form. Smeten kan också delas upp på två formar på cirka 20 x 20 centimeter. Fettet som puddingen gräddas i står förstås för en hel del av smaken. Baconfett får man genom att knapersteka bacon och ta till vara fettet i pannan. Allra godast blir det om man använder fettet som droppat ner från en engelsk rostbiff.
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl [150 g]
- 2 ägg
- 1,5 dl mjölk
- 1-2 msk vatten
- 4 msk baconfett, matolja eller rinnande fett från en stek
- 1 tsk salt
- svartpeppar, ur kvarn
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Sikta mjölet genom en nätsil ner i en skål. Gör en urgröpning i mitten av mjölet och knäck äggen i den. Arbeta ihop ägg
- och mjöl.
- Häll på mjölken och vattnet. Blanda tills smeten är slät och mitt emellan fast och rinnig.
- Häll fettet (baconfett, olja eller vad du valt) i en form. Ställ den i ugnen i 10 minuter tills fettet är riktigt hett.
- Ta ut formen, häll i smeten och ställ in i ugnen. Grädda i 20 - 25 minuter. Servera med stek, sky (gravy) och potatis.