Ostronmussling på sicilianskt vis

Ostronmussling på sicilianskt vis
Foto: Stefan Wettainen

På Sicilien kan man om man har tur få denna läckra förrätt som också fungerar bra som tillbehör till grillad eller stekt fisk eller kött.

5 augusti 2010
4

Du behöver

  • ½ liter ostronmussling
  • 1 msk olivolja att steka i
  • 1 finhackad medelstark röd chilifrukt
  • 8 myntablad
  • salt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skiva ostronmusslingen i halvcentimetertjocka skivor. Stek dem på medelgod värme i olivolja.
  2. Strö över den hackade chilin när svampen har fått fin färg och doft. Ta alltsammans från värmen.
  3. Strö över myntabladen och salta. Häll över citronsaften och ringla över oljan. Servera svampen ljummen.
Kommentera receptet

Fler goda recept