Ostronmussling på sicilianskt vis

4 röster
4
Ostronmussling på sicilianskt vis
Foto: Stefan Wettainen

På Sicilien kan man om man har tur få denna läckra förrätt som också fungerar bra som tillbehör till grillad eller stekt fisk eller kött.

Visa mer
4

Du behöver

  • ½ liter ostronmussling
  • 1 msk olivolja att steka i
  • 1 finhackad medelstark röd chilifrukt
  • 8 myntablad
  • salt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skiva ostronmusslingen i halvcentimetertjocka skivor. Stek dem på medelgod värme i olivolja.
  2. Strö över den hackade chilin när svampen har fått fin färg och doft. Ta alltsammans från värmen.
  3. Strö över myntabladen och salta. Häll över citronsaften och ringla över oljan. Servera svampen ljummen.
5 augusti 2010

Fler goda recept