Banana longboat med kola och hallon
Banana longboat med kola och hallon
6 ingredienser
Istället för vispad grädde och chokladsås, som är den här klassikerns vanliga smaker, har jag valt en fräsch hallonsås och en kolasås. Portionerna kan vara väl stora för mindre barn. Halvera långbåtarna för de minsta. Somliga kallar den här desserten för banana split.
Ingredienser
- 4 bananer
- 4 port vaniljglass
Melbasås
- 225 g frysta hallon, tinade
- 1 konserverad persikohalva
- 1 dl sockerlag, från persikoburken
Tillbehör
- kolasås
Gör så här
Melbasås
- Blanda hallon, persikohalvan och sockerlagen.
- Mixa tills såsen blir slät.
- Ställ i kylen en stund.
Vid servering
- Dela bananerna på längden. Lägg upp dem på tallrikar eller avlånga glasfat.
- Lägg upp glasskulor bredvid. Använd en glasskopa eller en stor sked. Doppa redskapet i varmt vatten och skopa upp.
- Ringla över såserna. Servera.