Sill i dill på Linders vis

Jens Linder

Sill i dill på Linders vis

7 ingredienser

Sill i dill, Jens Linders recept på en klar sill som får smak av både dill och dillfrö.

Vitpeppar och dill hör till de mest svenska av smakkombinationer, såväl i dillkött som i många sillinläggningar. Klassisk sill i dill har här fått en extra smakskjuts av att dillfrön har lagts till i receptet. /Jens Linder

Ingredienser

portioner –10
  • 420 g inläggningssill
  • 2 dl dill, finhackad

Lag

  • 5 msk ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk dillfrö, lätt stötta i mortel
  • 1 tsk vitpepparkorn, lätt stötta i mortel

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen. Ta av från värmen och låt kallna.
  2. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär sillen i 2 cm breda skivor (gaffelbitar).
  3. Varva sill och dill i en glasburk. Häll över den kalla lagen. Låt stå i 1–2 dygn före servering.