Jennies plockiga dumplingmiddag

koket.se
Jennies plockiga dumplingmiddag
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies plockiga dumplingmiddag

25 ingredienser

1 h

En maxad middag med dumplings och massa goda tillbehör. Vill du ta en genväg så köper du färdiga dumplings och lägger tiden på att preppa alla goda tillbehör.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Dumplings

  • 1 förp gyozaplattor
  • 4 dl vitkål, finhackad
  • 1 purjolök, finhackad (liten)
  • 350 g fläskfärs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 2 tsk sesamolja
  • olja, till stekning

Chiliärtor

  • 140 g bacon
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära
  • 300 g sockerärtor
  • 1 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes, kan ersättas med hälften chiliflakes och hälften paprikapulver)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • neutral rapsolja, att steka i

Bönor

  • 300 g edamamebönor med skal
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk rostade sesamfrön (gärna blandat svarta och vita)

Dippsås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk sriracha

Gör så här

Fyllning till potstickers

  1. Börja med att steka vitkål och purjolök i olja tills det mjuknar. Låt svalna något.
  2. Rör samman smaksättningen till fyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja. Häll detta över färsen. Tillsätt den stekta kålen och purjolöken. Blanda väl.
  3. Fyll gyozaplattorna med ca en halv matsked fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten.

Dippsås och tillbehör

  1. Börja med att röra samman alla ingredienser till dippsåsen så den är klar. Ställ åt sidan.
  2. Stek bacon till krispigt. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper och svalna. Tryck sedan till så det blir ett grovt smul.
  3. Stek vitlök och ingefära mjukt i neutral olja. I med sockerärtor och gochugaru och vänd runt. Häll på soja och risvinäger, vänd runt och dra av från värmen.
  4. Koka edamame enligt anvisning på förpackningen. Droppa över soja och sesamolja. Strö på sesamfrön. Täck över och ställ på bordet.
  5. Stek dumplings till gyllene och frasiga på båda sidor i olja i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera dumplings med chiliärtor, edamame och dippsås.