Jennies pizzabullar med broccolisoppa

koket.se
Jennies pizzabullar med broccolisoppa
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies pizzabullar med broccolisoppa

21 ingredienser

ca 30 m

Snabb och god måltid som värmer och mättar lovlediga barn. Rostade pumpafrön ger trevligt tuggmotstånd i den släta broccolisoppan och brödet som ser ut som bullar men smakar pizza går hem hos både stora och små.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 2 broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök (stor)
  • 3 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 1 l vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk timjan
  • 3 msk rostade pumpakärnor
  • olivolja, att steka i och ev garnityr

Pizzabullar

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl yoghurt (eller fil)
  • 3 msk tomatpuré av god kvalitet
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 dl ost mellanlagrad, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

Soppa

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller 225 grader varmluft.
  2. Hacka lök och vitlök. Stek i en kastrull i olivolja utan att det tar färg.
  3. Skär broccoli i mindre bitar. Lägg i kastrullen och låt steka med någon minut. Häll på vatten, grönsaksfond och timjan. Låt koka i 5 minuter till broccolin är mjuk. Koka inte längre för då tappar broccolin sin fina färg.
  4. Tillsätt 2 dl crème fraîche och låt koka ihop med soppan. Kör soppan med stavmixer tills den är slät. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar, ringla över lite olivolja och toppa med de rostade pumpafröna.

Pizzabullar

  1. Medan soppan kokar upp, blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ringa över 0,5 dl olivolja och rör om ordentligt. Tillsätt yoghurt/fil och blanda samman till en deg.
  2. Kavla ut degen till en rektangulär, något mindre än en plåt. Blanda tomatpuré, olivolja, riven vitlök samt oregano. Bred på degen. Strö till sist den rivna osten över och rulla ihop till en rulle.
  3. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor som läggs i bullpapper. Grädda i ugn ca 8-12 minuter, beroende på storlek på bullarna och ugn. Servera genast med den krämiga broccolisoppan!