Persika med chèvre och camembert

Foto: TV4
Persika med chèvre och camembert
8 ingredienser
Ugnsbakade persikohalvor under en bädd av chèvre, camembert och valnötter. Serveras med parmachips och en lätt sallad.
Dryckestips
Mousserande vitt vin Jean- Louis
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 inlagda persikohalvor (i sockerlag)
- 100 g chèvreost
- 100 g camembertost
- 0,75 dl valnötter
Parmachips
- 4 skivor parmaskinka (inte för tunna)
sallad
- salladsmix
- 1 dl valnötter
- flytande honung
Gör så här
Parmachips
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en ugnsform.
- Lägg skinkan platt i formen.
- Baka dem i ugnen tills de blivit krispiga. Tiden kan variera beroende på hur tjocka skivorna är.
- När de är klara, tag ut dem och låt dem vila i ca 5-10 minuter innan servering.
Persikor
- Sänk ugnen till 200 grader.
- Tag fram fyra små suffléformar.
- Lägg persikohalvorna på hushållspapper så att vätskan rinner av.
- Skiva chèvren i ca 0.5 cm tjocka skivor. Spara lite till salladen.
- Lägg en skiva i botten av varje suffléform.
- Lägg på persikan med den delade sidan uppåt.
- Täck den med chèvreosten och camemberten.
- Grovhacka valnötterna och strö över osten. Spara lite till salladen.
- Låt stå i ugnen i cirka 7- 10 minuter. När osten har smält är persikorna klara.
- Ringla flytande honung över innan servering. Persikorna skall serveras omedelbart.
Sallad
- Skölj salladen i iskallt vatten, då behåller salladen sin krispighet längre.
- Smula lite av getosten över salladen.
- Strö grovhackade valnötter över salladen.
- Ringla över lite flytande honung.