Persika med chèvre och camembert

Persika med chèvre och camembert
Foto: TV4

Persika med chèvre och camembert

Av: Jasna - Borås

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Ugnsbakade persikohalvor under en bädd av chèvre, camembert och valnötter. Serveras med parmachips och en lätt sallad.

Dryckestips
Mousserande vitt vin Jean- Louis

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 inlagda persikohalvor (i sockerlag)
  • 100 g chèvreost
  • 100 g camembertost
  • 0,75 dl valnötter

Parmachips

  • 4 skivor parmaskinka (inte för tunna)

sallad

  • salladsmix
  • 1 dl valnötter
  • flytande honung

Gör så här

Parmachips

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform.
  3. Lägg skinkan platt i formen.
  4. Baka dem i ugnen tills de blivit krispiga. Tiden kan variera beroende på hur tjocka skivorna är.
  5. När de är klara, tag ut dem och låt dem vila i ca 5-10 minuter innan servering.

Persikor

  1. Sänk ugnen till 200 grader.
  2. Tag fram fyra små suffléformar.
  3. Lägg persikohalvorna på hushållspapper så att vätskan rinner av.
  4. Skiva chèvren i ca 0.5 cm tjocka skivor. Spara lite till salladen.
  5. Lägg en skiva i botten av varje suffléform.
  6. Lägg på persikan med den delade sidan uppåt.
  7. Täck den med chèvreosten och camemberten.
  8. Grovhacka valnötterna och strö över osten. Spara lite till salladen.
  9. Låt stå i ugnen i cirka 7- 10 minuter. När osten har smält är persikorna klara.
  10. Ringla flytande honung över innan servering. Persikorna skall serveras omedelbart.

Sallad

  1. Skölj salladen i iskallt vatten, då behåller salladen sin krispighet längre.
  2. Smula lite av getosten över salladen.
  3. Strö grovhackade valnötter över salladen.
  4. Ringla över lite flytande honung.