Gör yudane kvällen innan och låt den vila i kylskåpet över natten.
Blanda mjölet väl med kokande vatten, täck med plastfilm och ställ i kylen.
Bröd
Tillsätt mjölk, socker, smör, jäst och yudane riven i småbitar i en blandarskål.
Tillsätt mjöl och salt.
Använd degkrok och kör på låg hastighet tills råvarorna blandats. Öka hastigheten till medelhög och bearbeta degen i 20 minuter.
Knåda degen till en tajt boll och fukta ytan med matolja.
Lägg degen i en bunke och täck med plastfilm. Låt jäsa i varm rumstemperatur till dubbel storlek, ca 1 timme eller när degen inte fjädrar tillbaka när du trycker med ett finger.
Slå ner degen och dela den i två lika stora delar, rulla delarna till tajta bullar.
Låt bullarna vila under fuktad handduk i 20 minuter.
Kavla ut varje bulle till en rektangel på ca 15 x 20 cm.
Vik varje rektangel på mitten från höger till vänster. Vrid degen 90 grader och rulla ihop den till en rulle.
Lägg rullarna i en smord form med ändarna mot varandra.
Täck formen med en fuktig handduk och låt brödet jäsa tills de fyller brödformen, ca 30 minuter.
Baka av i ugnen på 185 grader i ca 30 minuter eller tills brödet når 96 grader i innertemperatur.
Ta ut brödet från formen och låt svalna övertäckt på galler.