Japansk kycklingtaco
Japansk kycklingtaco
18 ingredienser
1 h
Spett med saftig kyckling som du antingen tillagar på teppanyakigrill, vanlig grill eller i grillpanna. Servera med goda tillbehör som krämig kålsallad, fräsch gurksallad och japanskt ris.
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 5 salladslökar
- 1 msk japansk soja
- 1 msk mirin
- 1 msk sake
- 0,5 spetskål
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk chiliolja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk limejuice
- salt
Gurksallad
- 1 gurka
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk mirin
- 1 tsk limejuice
Till servering
- 4 port sushiris
- små tortillabröd (eller kinesiska pannkakor)
- grillspett (om de är av trä blötlägg i minst 3 timmar)
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär varje kycklinglår i tre bitar. Skär av det gröna på salladslöken.
- Varva kyckling och den gröna salladslöken på spett, tre bitar kyckling med salladslök emellan per spett blir lagom.
- Blanda ihop soja, mirin och sake i en liten skål, blandningen ska användas för pensling av spetten.
- Strimla spetskålen fint.
- Blanda ihop majonnäs, chiliolja, sambal oelek och limesaft. Blanda dressingen med spetskålen, ta lite i taget. Dressingen ska precis täcka kålen, så ta inte mer än vad som behövs för det. Smaka av med salt.
- Skiva gurkan tunt. Lägg ut på en tallrik och salta lätt. Strimla resterande salladslök.
- Blanda soja, mirin och limesaft i en skål. Häll av vätskan från gurkan.
- Blanda gurkan med sojadressingen.
- Om man har en teppanyakigrill: Grilla kycklingspetten hårt, när kycklingen börjar bli klar - pensla med sakéblandningen. Vänd och pensla om vartannat tills kycklingen är genomstekt.
- Om man inte har en grill: Sätt på en stekpanna, helst gjutjärn, på hög värme. Stek spetten i torr panna, när kycklingen börjar bli klar - pensla med sakéblandningen. Vänd och pensla om vartannat tills kycklingen är genomstekt.
Servering
- Dra loss kycklingen från spetten och ät i pannkakor/tortillabröd tillsammans med ris, gurksallad och kålsallad likt en taco.