Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki

Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki

37

15 ingredienser

20 m

En matig pannkaka med japanska smaker, toppad med teriyakisås, alger och groddar!

Ingredienser

portioner4

Pannkakssmet

  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 morot
  • 4 dl vitkål, strimlad
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl böngroddar
  • 3 msk neutral olja

Topping

  • 1 ark torkade alger
  • 2 salladslökar
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Blanda ägg, mjöl, soja och vatten till en smet.
  2. Skala moroten. Strimla kål, purjolök, sockerärter och morot tunt. Blanda alla grönsaker med smeten.
  3. Ta en stor stekpanna och sätt på medelvärme. Tillsätt oljan och smeten. Stek pannkaka gyllene på båda sidorna.
  4. Hacka alger och salladslök.
  5. Pensla teriyakisåsen på ena sidan av pannkakan, ringla över ketchup, majonnäs och strö över hackade alger och salladslök. Servera!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer