Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki

35 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Pannkakssmet

  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 morot
  • 4 dl vitkål, strimlad
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärter
  • 1 dl böngroddar
  • 3 msk neutral olja

Topping

  • 1 ark torkade alger
  • 2 salladslökar
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Blanda ägg, mjöl, soja och vatten till en smet.
  2. Skala moroten. Strimla kål, purjolök, sockerärter och morot tunt. Blanda alla grönsaker med smeten.
  3. Ta en stor stekpanna och sätt på medelvärme. Tillsätt oljan och smeten. Stek pannkaka gyllene på båda sidorna.
  4. Hacka alger och salladslök.
  5. Pensla teriyakisåsen på ena sidan av pannkakan, ringla över ketchup, majonnäs och strö över hackade alger och salladslök. Servera!
6 augusti 2016

Fler goda recept