Japansk currygryta med ryggbiff

Japansk currygryta med ryggbiff
Foto: TV4

Currydoftande gryta med ryggbiff och morötter, serveras med fluffigt ris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 november 2017
1h
4

Du behöver

  • 500 g japanskt ris
  • 2-3 potatisar
  • 2 morötter, stora
  • 500 g ryggbiff
  • 1 stor lök
  • 4 bitar japansk currypasta
  • vatten

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar.
  2. Skär morötterna, potatisen och löken till bitar.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll rapsolja i en stekpanna och vänta tills den blir varm, stek sedan köttet tills den får en lite mer rosa nyans.
  5. Tillsätt sedan morötter, potatis och lök i stekpannan och stek tillsammans med köttet i ca 3–4 minuter.
  6. Lägg köttet och grönsakerna i en kastrull och tillsätt 3–4 koppar vatten.
  7. Låt vattnet koka, sänk sedan värmen och låt allt koka i 10 minuter tills grönsakerna och köttet blivit mjuka.
  8. Tillsätt sedan currybitarna, en bit per person, och börja röra i kastrullen tills vattnet tjocknar och blir grytliknande. Låt curryn koka i ca 10–15 min.
  9. Servering
    Servera riset med curryn på och njut.
Kommentera receptet

Fler goda recept