Janzons frestelse

2 röster
4
Janzons frestelse
Foto: TV4

Uppkallad efter den vid sekelskiftet populäre och mycket matroade operasångaren Pelle Janzon är denna rätt självklar på smörgåsbordets småvarma avdelning. Frestelsen fungerar även som lunchrätt och är omtyckt vickningsmat, då den passar utmärkt med öl och brännvin.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 potatisar
  • 20 ansjovisfiléer
  • 2 gula lökar
  • smör till form
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken och skala och strimla potatisen som tändstickor. Smöra en eldfast form och lägg hälften av potatisstrimlorna i bottnen. Täck med ansjovisfiléer, spara spadet. Lägg på lök och resterande potatis.
  2. Packa ihop ingredienserna i formen något, slå över ansjovisspad och strö över ströbröd. Slå över grädde och grädda i ugnen i 45 minuter.
16 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept