Wraps med grillad lammkebab och pistaschnötter
Wraps med grillad lammkebab och pistaschnötter
15 ingredienser
Grillad kebab som serveras i tortillabröd eller tunnbröd med en god sallad.
Se fler recept från
Riktig kebab är jättegott, med nötter, kryddor, örter och frukt – det vet alla som skakat den äkta varan. I det här receptet har jag använt kryddan sumac, men om du inte hittar någon så går det bra att ersätta med rivet cironskal. /Jamie Oliver
Ingredienser
- 500 g lammfilé, hackad i 2,5 cm bitar
- 2 msk timjanblad, färska
- 1 msk chilipulver
- 4 msk sumak (eller rivet skal från en citron)
- havssalt
- svartpeppar, grovmalen
- en näve pistachnötter, skalade
- några nävar blandade salladsblad, t ex romansallad, endiver och rucola, sköljda, slungade och hackade
- en liten kruka mynta, färsk, plockade blad
- 1 rödlök, skalad och fint skivad
- 1 citron
- en kruka slätbladig färsk persilja, plockade blad
- extra virgin olivolja
- 4 tunnbröd (eller tortillabröd)
- 4 msk yoghurt
Gör så här
- Tänd utegrillen eller hetta upp en grillpanna.
- Lägg lammköttet i en matberedare med det mesta av din timjan, chili, kummin, sumac/cironskal(spara lite av kryddorna för att strössla över senare), lite salt, peppar och alla pistachnötterna.
- Mixa till köttfärs och forma till korvar som du trär på grillspett.
- Blanda sallad och mynta i en skål, och i en annan skål blandar du den skivade löken med en rejäl nypa salt och peppar samt en skvätt pressad citron(syran kommer att göra den råa löken mildare och lite inlagd).
- Blanda ihop allt med fingrarna och tillsätt persiljan.
- Grilla kebaben så att de får fin färg på alla sidor.
- Gör en dressing till salladen och myntabladen av olivolja, citronsaft och lite salt och peppar.
- Värm dina tortillas eller tunnbröd i grillpannan eller på grillen i ungefär 30 sekunder och lägg lite av salladen och löken på.
- När kebaben är klar drar du av dem från grillspetten och placerar dem på bröden. Strö över lite av kryddorna som du sparat.
- Blanda ihop allting på brödet och ringla över lite yoghurt(eller låt gästerna göra detta själva vid bordet).