Svensk Risotto med trattkantareller
Svensk Risotto med trattkantareller
10 ingredienser
En risotto där parmesanen är utbytt mot västerbottenost och som är smaksatt med trattkantareller och solroskärnor.
Ingredienser
- 4 dl avorioris
- 2 schalottenlökar
- 2 dl färska trattkantareller, hackade
- ca 1,5 msk smör
- 1 dl vitt vin
- ca 8,5 dl hönsbuljong
- 1 dl solroskärnor
- 1,5 dl Västerbottensost, riven (eller brännvinsost)
- salt
- rosépeppar
Gör så här
- Koka upp vatten, buljong och vin i en kastrull, sänk sedan till lägsta värme.
- Hacka löken och fräs den och trattkantarellerna i smör i en stor stek- eller traktörpanna.
- Tag sedan undan hälften av trattkantarellerna till servering.
- Tillsätt riset och låt fräsa tills riskornen blivit blanka.
- Späd sedan med buljongen lite i taget på svag värme under ca 20-25 minuter. Rör om då och då.
- Före servering; rör ner riven ost, solroskärnor och resten av trattkantarellerna och smaka av med salt och rosépeppar.