Svensk Risotto med trattkantareller

Svensk Risotto med trattkantareller
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Svensk Risotto med trattkantareller

10 ingredienser

En risotto där parmesanen är utbytt mot västerbottenost och som är smaksatt med trattkantareller och solroskärnor.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl färska trattkantareller, hackade
  • ca 1,5 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • ca 8,5 dl hönsbuljong
  • 1 dl solroskärnor
  • 1,5 dl Västerbottensost, riven (eller brännvinsost)
  • salt
  • rosépeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp vatten, buljong och vin i en kastrull, sänk sedan till lägsta värme.
  2. Hacka löken och fräs den och trattkantarellerna i smör i en stor stek- eller traktörpanna.
  3. Tag sedan undan hälften av trattkantarellerna till servering.
  4. Tillsätt riset och låt fräsa tills riskornen blivit blanka.
  5. Späd sedan med buljongen lite i taget på svag värme under ca 20-25 minuter. Rör om då och då.
  6. Före servering; rör ner riven ost, solroskärnor och resten av trattkantarellerna och smaka av med salt och rosépeppar.