Marockansk gryta

Marockansk gryta
Foto: Frida Wismar

En mustig gruta med nötkött, kikärter och grönsaker.

28 april 2010
4

Du behöver

  • 600 g lamm eller nöt, stekta i grytbitar
  • 2 dl kikärter
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 st aubergine
  • 3 msk olja
  • 400 g (1 burk) passerade tomater
  • 3 st lagerblad
  • 0,5 påse (0,25 g) saffran
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk honung
  • 2 msk pressad citron
  • 1 st kanelstång
  • salt
  • ev. matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Skär morötterna i slantar och auberginen i stora bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alla grönsakerna tillsammans på medelvärme.
  3. Tillsätt passerade tomater, lagerblad, saffran, spiskummin, honung, citronsaft och kanelstång.
  4. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  5. Lägg i köttet och kikärterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
  6. Servera gärna med bulgur och en klick matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept