Marockansk gryta

5 röster
4
Marockansk gryta
Foto: Frida Wismar

En mustig gruta med nötkött, kikärter och grönsaker.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lamm (eller nöt) stekta i grytbitar
  • 2 dl kikärtor
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 aubergine
  • 3 msk olja
  • 400 g passerade tomater (1 burk)
  • 3 lagerblad
  • 0,5 förp saffran (0,25 g)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk honung
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 kanelstång
  • salt
  • matlagningsyoghurt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Skär morötterna i slantar och auberginen i stora bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alla grönsakerna tillsammans på medelvärme.
  3. Tillsätt passerade tomater, lagerblad, saffran, spiskummin, honung, citronsaft och kanelstång.
  4. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  5. Lägg i köttet och kikärterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
  6. Servera gärna med bulgur och en klick matlagningsyoghurt.
28 april 2010
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...