Nässelsoppa med vitlök

Nässelsoppa
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Nässelsoppa med vitlök

9 ingredienser

En äkta vårsoppa görs bäst när nässlorna blomma.

Ingredienser

portioner
  • 3 l nässlor, späda, nyplockade
  • 1 l vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 citron, saft
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 ägg, hårdkokta, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj nässlorna noga, skala och hacka vitlöken och lägg detta i kastrullen med vatten.
  2. Koka upp och småkoka ca 10 min. Häll i en mixer eller använd mixerstav och mixa soppan slät.
  3. Häll tillbaks den i kastrullen och tillsätt kycklingfond och saften av 1 citron. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Dela äggen i halvor och lägg i en ägghalva i varje tallrik. Servera gärna med nybakat bröd.