Strömmingsmacka med dillpesto

Strömmingsmacka med dillpesto
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Strömmingsmacka med dillpesto

15 ingredienser

Nu är sommaren här! Själv gillar jag att vara ute i trädgården så mycket som möjligt när vädret tillåter, istället för att spendera tid i köket, så här kommer min variant på den goda och nyttiga snabbmaten: strömmingsmacka

Tips! Prova gärna dillpeston till pasta med lax.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor knäckebröd
  • 8 strömmingsfiléer
  • 4 msk dillpesto
  • 1 dl sallad
  • 1 rödlök, hackad och strimlad
  • dill
  • grovt rågmjöl till panering

Dillpesto, 1 sats

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 0,5 dl citron, saft
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till dillpeston slät med mixer eller en matberedare med kniv.
  2. Torka av strömmingsfiléerna med hushållspapper.
  3. Bred dillpesto på fyra strömmingar och lägg sedan på en strömming som lock på varje.
  4. Vänd dem i grovt rågmjöl och stek gyllenbruna, ca tre min/sida på medelvärme i smör.
  5. Lägg sallad på knäckebröden, strömmingen ovanpå och toppa med rödlök och dill.