Banankaka med choklad och valnötter
Banankaka med choklad och valnötter
12 ingredienser
En underbar kaka med banan, choklad och valnötter.
Ingredienser
- 2 ägg
- 50 g smör
- 1 dl kvarg 10 %
- 2 bananer
- 6-8 torkade fikon (eller dadlar)
- 0,5 dl rörsocker
- 1,5 dl dinkelvetemjöl
- 2 dl valnötter
- 0,75 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk linfrön
- 2 msk vetegroddar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt smält smör, kesella, mosad banan, grovhackade fikon/dadlar och valnötter.
- Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ned dem i äggsmeten.
- Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den, helst med sojamjöl (alternativt ströbröd).
- Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 25-30 minuter, tills kakan har ”stannat”.