Italienska mini-smörgåstårtor

Foto: Pågen
Italienska mini-smörgåstårtor
18 ingredienser
30 min
Små och festliga smörgåstårtor med italienska smaker från röd pesto, parmesan, soltorkade tomater och mozzarella.
Ingredienser
- 1 förp Hönö Skärgårdskaka
Fyllning 1
- 1 dl rödlök
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl färskost
- 0,5 dl parmesanost, riven
- 1 dl röd pesto
Fyllning 2
- 0,5 dl färsk basilika, hackad
- 1 dl soltorkade tomater, hackade i små bitar
- 1 dl färskost
- 1 dl crème fraîche
Topping
- rucolasallad
- 70 g serranoskinka
- 250 g körsbärstomater
- 1 förp minimozzarella
- 1 rödlök, finhackad
- färsk basilika
- parmesanost, riven
- gröna oliver
Gör så här
- Finhacka rödlöken och blanda sedan ner den ihop med färskost, crème fraiche, riven parmesanost och röd pesto för att göra den första fyllningen.
- Hacka basilikan, och soltorkade tomaterna i små bitar. Rör ihop med färskost och crème fraiche för att göra den andra röran.
- Lägg ut Hönökakorna och bred på första fyllningen, spara lite till topping. Lägg på ett till lager Hönökaka och bred på den andra fyllningen. Lägg på det sista lagret Hönökaka och bred på resten av fyllningen.
- Toppa med rucola, serranoskinka, körsbärstomater, gröna oliver, finhackad rödlök, riven parmesan och några knippen färsk basilika.
TIPS!