• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella

8 röster
10 m
4
Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella
Foto: Köket

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett.

Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 2 dl gröna oliver
  • 2 mozzarellaostar
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 1 citron, saft och skal
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skölj och strimla salladen. Skala och hacka löken.
  2. Lägg upp salladen på ett fat och fördela oliver, mozzarella, tonfisk, tomater och rödlök över salladen. Häll över lite av vinägretten från tonfiskburken.
  3. Pressa över lite citronsaft och riv över skalet. Garnera eventuellt med basilikablad.
15 maj 2018