Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella
Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella
8 ingredienser
10 min
Lättlagad och fräsch sallad med smaker från Italien! Tonfisk i olja, mozzarella, tomater och gröna oliver. Servera som sommarlunch eller lättare middag – färdigt på 10 minuter!
Ingredienser
- 1 romansallad
- 1 rödlök
- 2 dl gröna oliver
- 2 mozzarellaostar
- 2 förp Abba Tonfisk i olja
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 1 citron, saft och skal
- färsk basilika, till garnering
Gör så här
- Skölj och strimla salladen. Skala och hacka löken.
- Lägg upp salladen på ett fat och fördela oliver, mozzarella, tonfisk, tomater och rödlök över salladen. Häll över lite av vinägretten från tonfiskburken.
- Pressa över lite citronsaft och riv över skalet. Garnera eventuellt med basilikablad.
TIPS!