Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella

POPULÄRT
Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella
Foto: Köket

Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella

8 ingredienser

10 min

Lättlagad och fräsch sallad med smaker från Italien! Tonfisk i olja, mozzarella, tomater och gröna oliver. Servera som sommarlunch eller lättare middag – färdigt på 10 minuter!

Abba tonfisk i olja
Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild

Abba tonfisk i olja

Abbas tonfisk är MSC-certifierad och från hållbara bestånd. Fullproppad med protein och låg fetthalt - perfekt till vardagsmat helt enkelt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 2 dl gröna oliver
  • 2 mozzarellaostar
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 1 citron, saft och skal
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skölj och strimla salladen. Skala och hacka löken.
  2. Lägg upp salladen på ett fat och fördela oliver, mozzarella, tonfisk, tomater och rödlök över salladen. Häll över lite av vinägretten från tonfiskburken.
  3. Pressa över lite citronsaft och riv över skalet. Garnera eventuellt med basilikablad.
TIPS!
Tips från Abba!
Abba Fiskgratäng med chili och räkor

Tips från Abba!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk.

Läs mer