• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella

Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella
Foto: Köket

Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella

3 steg att laga

8 ingredienser

10 m

Lättlagad och fräsch sallad med smaker från Italien! Tonfisk i olja, mozzarella, tomater och gröna oliver. Servera som sommarlunch eller lättare middag – färdigt på 10 minuter!

Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 2 dl gröna oliver
  • 2 mozzarellaostar
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 1 citron, saft och skal
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skölj och strimla salladen. Skala och hacka löken.
  2. Lägg upp salladen på ett fat och fördela oliver, mozzarella, tonfisk, tomater och rödlök över salladen. Häll över lite av vinägretten från tonfiskburken.
  3. Pressa över lite citronsaft och riv över skalet. Garnera eventuellt med basilikablad.