I samarbete med Abba

Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella

1 röst
10 m
4
Italiensk tonfisksallad med oliver och mozzarella
Foto: Köket

Lättlagad och fräsch sallad med smaker från Italien! Tonfisk i italiensk vinägrett, mozzarella, tomater och gröna oliver. Servera som sommarlunch eller lättare middag – färdigt på 10 minuter!

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 romansallad
  • 1 röd lök
  • 2 dl gröna oliver
  • 2 bollar mozzarella
  • 2 burkar Abba tonfisk i sås – Italiensk vinägrett
  • 200 g små tomater, halverade
  • 1 citron, saft och skal
  • basilika, garnering

Gör så här

  1. Skölj och strimla salladen. Skala och hacka löken.
  2. Lägg upp salladen på ett fat och fördela oliver, mozzarella, tonfisk, tomater och rödlök över salladen. Häll över lite av vinägretten från tonfiskburken.
  3. Pressa över lite citronsaft och riv över skalet. Garnera eventuellt med basilikablad.
15 maj 2018

Laddar fler recept