Italiensk sommarsallad
Italiensk sommarsallad
14 ingredienser
30 min
En helt ljuvlig och oemotståndligt god sallad med delikatesser som salt parmaskinka, krämig mozzarella, solmogna tomater, söt melon, pepprig rucola och krispiga surdegskrutonger.
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 100 g plommontomat
- 100 g körsbärstomater, gärna gula
- 100 g romanticatomater
- 1 bifftomat
- 1 cantaloupemelon, söt och mogen
- 4 buffelmozzarella
- 1 surdegsbröd
- 1 kruka färsk basilika
- 40 g rucolasallad
- 16 skivor parmaskinka
- balsamvinäger
- olivolja
- flingsalt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär tomaterna i bitar, gärna i lite olika storlekar.
- Lägg dem på ett fat och ringla över olivolja och balsamvinäger. Låt stå och marinera en stund medan du förbereder resten.
- Dela, kärna ur och skär loss skalet från melonen. Skär melonköttet i grova bitar.
- Häll av mozzarellan i en sil.
- Riv sönder surdegsbrödet i bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
- Rosta i ugnen ca 10-15 minuter till gyllene färg. Ta ut och låt svalna.
- Lägg tomater, melon och några basilikablad på ett vackert fat. Strö över rucola. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på salladen.
- Toppa med parmaskinka, basilikablad och krutongerna.
- Ringla på olivolja och balsamvinäger. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Servera genast.