Italiensk sommarsallad

Italiensk sommarsallad
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Italiensk sommarsallad

7

14 ingredienser

30 min

En helt ljuvlig och oemotståndligt god sallad med delikatesser som salt parmaskinka, krämig mozzarella, solmogna tomater, söt melon, pepprig rucola och krispiga surdegskrutonger.

läs mer
Sponsrat
Epoq sätt färg på Köket - rött

Sätt färg på köket

Här är 5 inspirerande kök och färger som sticker ut ur mängden!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 100 g plommontomat
  • 100 g körsbärstomater, gärna gula
  • 100 g romanticatomater
  • 1 bifftomat
  • 1 cantaloupemelon, söt och mogen
  • 4 buffelmozzarella
  • 1 surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g rucolasallad
  • 16 skivor parmaskinka
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär tomaterna i bitar, gärna i lite olika storlekar.
  3. Lägg dem på ett fat och ringla över olivolja och balsamvinäger. Låt stå och marinera en stund medan du förbereder resten.
  4. Dela, kärna ur och skär loss skalet från melonen. Skär melonköttet i grova bitar.
  5. Häll av mozzarellan i en sil.
  6. Riv sönder surdegsbrödet i bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
  7. Rosta i ugnen ca 10-15 minuter till gyllene färg. Ta ut och låt svalna.
  8. Lägg tomater, melon och några basilikablad på ett vackert fat. Strö över rucola. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på salladen.
  9. Toppa med parmaskinka, basilikablad och krutongerna.
  10. Ringla på olivolja och balsamvinäger. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Servera genast.