Italiensk salsicciagryta

POPULÄRT
italiensk salsicciagryta
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Italiensk salsicciagryta

15

17 ingredienser

45 min

Isabella bjuder på rustik husmanskost från Italien. Denna gryta är som att få en riktigt varm kram inifrån med mustiga smaker från rotfrukter, salsiccia och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 0,5 gul lök
  • 4 potatisar (stora)
  • 4 salsicciakorv (med fänkålssmak)
  • 3 dl röda linser
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar passerade tomater
  • 8 dl vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kvist färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • surdegsbröd
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skala morot, potatis och lök och tvätta sellerin. Skär i mindre bitar.
  2. 
Skala salsiccia från skinnet, bryt i bitar och lägg åt sidan.

  3. Skölj linserna och ställ åt sidan.

  4. Hetta upp en gjutjärnsgryta och tillsätt olivolja. Stek salsiccia så den får fin färg. Tillsätt grönsaker och stek i några minuter, tillsätt sedan tomatpuré och vitt vin. Rör om, låt puttra ihop någon minut så alkoholen får ånga bort.

  5. Tillsätt linser, lagerblad, passerade tomater, vatten, örter, paprikapulver, salt och svartpeppar.

  6. Rör om och låt koka på medelvärme i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och grytan känns mustig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor vid behov.
  7. 
Servera med färsk persilja och surdegsbröd.