Italiensk pastasallad med soltorkade tomater
Italiensk pastasallad med soltorkade tomater
14 ingredienser
20 min
Riktigt härlig sommarsallad som du fixar på 20 minuter. Perfekt att ta med sig på picknicken eller göra en stor sats av och duka upp på buffén.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Pasta
- 400 g pasta (gärna strozzapreti)
Sås på soltorkade tomater
- 1 burk soltorkade tomater i olja, avrunna (à 200 g)
- 1 citron, skalet
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 1 dl olivolja
Tillbehör
- 1 färsk lök
- 250 g körsbärstomater
- 2 buffelmozzarella
- 100 g kalamataoliver, med kärna
- 1 kruka basilika, plockad
- salt
- svartpeppar
Garnering
- basilika
- olivolja
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Lägg alla ingredienser till såsen i en liten mixerbehållare. Mixa till en krämig sås.
- Skiva löken i tunna strimlor. Skär tomaterna i mindre bitar.
- Blanda pasta med krämen på soltorkade tomater.
- Lägg upp pastan på ett fat och toppa med lök, tomater, oliver, brutna bitar av mozzarella och rikligt med basilika. Mal över lite svartpeppar och droppa över lite olivolja.
Glöm inte att matsortera skal och rester från citron, lök, oliver och basilika till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad! /Köket redaktionen