1 burk soltorkade tomater i olja, avrunna (à 200 g)
1 citron, skalet
1 klyfta vitlök, skalad
1 dl olivolja
Tillbehör
1 färsk lök
250 g körsbärstomater
2 buffelmozzarella
100 g kalamataoliver, med kärna
1 kruka basilika, plockad
salt
svartpeppar
Garnering
basilika
olivolja
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Lägg alla ingredienser till såsen i en liten mixerbehållare. Mixa till en krämig sås.
Skiva löken i tunna strimlor. Skär tomaterna i mindre bitar.
Blanda pasta med krämen på soltorkade tomater.
Lägg upp pastan på ett fat och toppa med lök, tomater, oliver, brutna bitar av mozzarella och rikligt med basilika. Mal över lite svartpeppar och droppa över lite olivolja.
Glöm inte att matsortera skal och rester från citron, lök, oliver och basilika till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad! /Köket redaktionen