Italiensk pastasallad med pesto och soltorkade tomater

Italiensk pastasallad med pesto och Grana Padano
Foto: köket.se

Italiensk pastasallad med pesto och soltorkade tomater

6

13 ingredienser

25 min

Lättlagad italiensk pastasallad som har allt! Tomater, pesto, oliver, färsk basilika, rostade pinjenötter och Grana Padano. Prefekt sommarlunch, till buffé eller picknick.

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g pasta
  • olivolja
  • 100 g pesto (röd eller grön)
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 dl soltorkade tomater, skivade
  • 70 g bladspenat
  • 75 g grana padanoost, hyvlad
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 dl oliver
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika
  • pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ringla olivolja över pastan och låt den svalna.
  2. Blanda pastan med pesto. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, bladspenat, rödlök, ca 50 g Grana Padano och oliver. Rör om salladen och smaka av med salt och peppar.
  3. Avsluta med att toppa salladen mad lite mer hyvlad Grana Padano, rostade pinjenötter och färsk basilika.