Italiensk inlagd "sill"
Italiensk inlagd "sill"
8 ingredienser
Marie gör en variant på sillinläggning med makrill, citron, dill och olivolja.
Ingredienser
- 2 makrillfiléer
- 2 dl ättiksprit 12 %
- 1 tsk salt
- 1 citron, finrivet skal från hela och saft från halva
- 1 rödlök
- 1 msk vitpepparkorn
- ca 0,5 dl färsk dill
- 1 dl olivolja (välj en med mild och god smak)
Gör så här
- Grava makrillen: Häll ättikan och saltet i en skål. Rör om. Lägg i filéerna. Låt stå svalt i 8-10 timmar.
- Skära sillen i små bitar och lägg i en skål.
- Riv över citronskal och pressa över citronsaft.
- Skala och finhacka rödlöken. Blanda ner i skålen.
- Hacka vitpepparkorn och färsk dill. Strö över sillen och blanda om.
- Häll över olivolja. Blanda. Stå svalt över natten. Servera!