Melon- och jordgubbsdessert

Melon- och jordgubbsdessert
Foto: Tina Axelsson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Melon- och jordgubbsdessert

31

6 ingredienser

Paolos recept på melon- och jordgubbsdessert är beräknat till 4–6 personer. Recept från boken Italiensk bondmat.

Läs mer om boken

Italiensk bondmat

läs mer
Paolo promoruta tiramisu

Paolo lär dig allt om italiensk matlagning i sin kurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

  • 750 g honungsmelon
  • 1 l jordgubbar
  • 4 msk citron, färskpressad
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk färska myntablad, strimlade
  • ev vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonen och skär den i fina bitar. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda samman citronsaft och socker i en liten skål.
  3. Lägg melonbitarna och de skivade jordgubbarna i en skål, häll över citronlagen och blanda.
  4. Låt stå i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  5. Fördela blandningen i fina portionsglas eller på assietter.
  6. Strö över mynta och servera – gärna tillsammans med en klick vaniljglass.