Isterbands-taco och krossad potatis

Isterbands-taco och krossad potatis
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Isterbands-taco och krossad potatis

16 ingredienser

30 m

”Sveriges bästa korv? Isterbanden med sin syrliga, robusta smak gifter sig här med fransk senap och en syrlig gurksallad i mexikanskt format.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Isterbands-taco

  • 4 tortillabröd (små)
  • 200 g potatis
  • 1 isterband

Senapsvinaigrette

  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Sötsyrlig gurksallad

  • 1 gurka
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk ättiksprit 12 %
  • persilja
  • dill
  • svartpeppar

Gör så här

Isterbands-taco

  1. Använd gärna små snackstortillas eller skär ut 8 cm runda bitar ur ett tunnbröd.
  2. Koka potatis (färskpotatis går fint), stompa och blanda ner vinägretten tillsammans med gräslök.
  3. Stek isterbanden och dela den på längden, skrapa ut innehållet.
  4. Bygg tacon med potatis i botten, sedan korven och toppa med gurksallad.

Senapsvinaigrette

  1. Lägg alla ingredienser i en burk med lock och skaka tills det blandats.

Sötsyrlig gurksallad

  1. Hyvla gurkan tunt och blanda med saltet, låt ligga i 20 minuter och krama ur vattnet.
  2. Blanda vatten socker och ättika i en burk och skaka tills sockret löst upp sig.
  3. Blanda ättikslagen med gurkan och låt stå i kyl ett par timmar.
  4. Tillsätt persilja, dill och svartpeppar och blanda.