Isterband med potatis- och persiljestomp

13 röster
4
Isterband med potatis- och persiljestomp
Foto: TV4

Lisa Lemkes recept på en riktig klassiker med smörstekt isterband, rödbetor, kapris och ett enkelt stomp på potatis och persilja.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 isterband,
  • 4 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 dl kapris (små)
  • 1 stor gul lök
  • smör

Potatis- och persiljestomp

  • 800 g potatis, mjölig
  • 1 rejält knippe bladpersilja
  • 1 rejäl klick smör
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen grovt med en potatisstomp och rör ner smör och finhackad persilja. Smaka av med salt.
  2. Hacka lök och inlagda rödbetor.
  3. Smörstek isterbanden i ca 5 minuter runt om på hög värme och ta sedan upp dem från stekpannan och lägg åt sidan.
  4. Fräs löken mjuk, tillsätt hackade rödbetor och kapris och låt fräsa med ett par minuter. Ös med smöret i pannan (tillsätt lite mer om pannan känns torr).
  5. Dela isterbanden på mitten (längden) och lägg ner dem i pannan igen. Toppa med lökfräset och servera med potatisstompet.
17 februari 2018
Sommarrea, upp till 60%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...