Isländsk lammsoppa
Isländsk lammsoppa
10 ingredienser
Från Island kommer det här receptet på en värmande och mustig lammsoppa. Soppan innehåller grönsaker, bland annat grönkål som ger en härlig färg och smak. Bjud bröd till soppan.
Ingredienser
- 1 kg lammkött av bog (eller bringa)
- 500 g morot
- 500 g kålrabbi
- 1 purjolök
- 1 klyfta vitkål
- 2 l vatten
- 1 msk salt
- 0,5 dl risgryn
- 200 g djupfryst grönkål
- 0,5 dl persilja, hackad
Gör så här
- Skala och skär morötterna och kålrabbin i tärningar, skiva purjolöken och strimla vitkålen. Skär köttet i cm-bitar.
- Lägg köttet i en gryta. Häll över vattnet och saltet, koka upp och skumma det väl. Låt det sjuda ca 30 minuter under lock.
- Lägg i risgrynen, morötterna, kålrabbin och vitkålen och låt alltsammans koka ytterligare 1 timme. Tillsätt purjolöken och grönkålen och koka ytterligare 10 minuter. Strö över hackad persilja.