Isländsk lammsoppa

7 röster
4
Isländsk lammsoppa
Foto: TV4

Från Island kommer det här receptet på en värmande och mustig lammsoppa. Soppan innehåller grönsaker, bland annat grönkål som ger en härlig färg och smak. Bjud bröd till soppan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammkött av bog eller bringa
  • 500 g morötter
  • 500 g kålrabbi
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl risgryn
  • 200 g djupfryst grönkål
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna och kålrabbin i tärningar, skiva purjolöken och strimla vitkålen. Skär köttet i cm-bitar.
  2. Lägg köttet i en gryta. Häll över vattnet och saltet, koka upp och skumma det väl. Låt det sjuda ca 30 minuter under lock.
  3. Lägg i risgrynen, morötterna, kålrabbin och vitkålen och låt alltsammans koka ytterligare 1 timme. Tillsätt purjolöken och grönkålen och koka ytterligare 10 minuter. Strö över hackad persilja.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept