Isglass på röda vinbär

koket.se
Isglass på röda vinbär
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Isglass på röda vinbär

4 ingredienser

20 min + 6 h i frysen

Svalkande god glass för varma sommardagar. Bestäm själv hur söt du vill ha den med mängden socker du tillsätter.

Se Familjen Mandelmann laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 l röda vinbär
  • 10-15 bigarråer
  • 1,5 l vatten
  • ca 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg vinbären med stjälkar och allt i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker vinbären. Koka upp och låt koka i 10 minuter så att bären mosar sig. Mosa gärna bären lite extra med en potatisstöt för att få ut mer smak.
  2. Häll av bär och vätska genom en silduk ner i en bred skål så att alla rester stannar i silduken.
  3. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Blanda i socker efter egen smak.
  4. Dela och kärna ur bigarråerna och häll ner dem i den varma vätskan.
  5. Om du har glasburkar till glassen så sätt en tejp rakt över öppningen på glasburken. Vik upp tejpen lite längs ena sidan och kläm fast glasspinnen så att den står rakt ner i burken. Pinnen ska inte gå ända längst ner i burken. Häll vätskan i burkarna och frys in i 6 timmar.