Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta

1 röst
1 h 30 m
4
Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta
Foto: Tv4

Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta, söt syrlig stjälk och blad är en riktigt härligt tillbehör till middagen.

Visa mer
1 h 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 9 rödbetor, medelstora
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Hallonvinägrett

  • 1 dl hallon
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 2 dl färskost
  • solrosfrön, rostade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tvätta rödbetorna. Skiva en av dem tunt på mandolin.
  2. Spola skivorna i kallt vatten och torka dem sedan i en salladsslunga.
  3. Baka resten av betorna i ugnen på 175 grader under lock. De är klara när innertemperaturen är 93 grader och de är mjuka, ca 30–45 minuter. Känn efter med en sticka om de är färdigbakade. Skär betorna i kvartar. "Dressa" dem med olja, salt och peppar.
  4. Hallonvinägrett
    Blanda hallon, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servering
    Lägg en klick färskost mitt i en halvdjup tallrik och täck med bakade betor.
  6. Häll över hallonvinägrett och toppa med tunt skivade rödbetor, råstekta blad och rostade solrosfrön.

Laddar fler recept...