Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta

Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta
Foto: Tv4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta

11 ingredienser

1 h 30 m

Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta, söt syrlig stjälk och blad är en riktigt härligt tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 9 rödbetor, medelstora
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Hallonvinägrett

  • 1 dl hallon
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 2 dl färskost
  • solroskärnor, rostade

Gör så här

  1. Tvätta rödbetorna. Skiva en av dem tunt på mandolin.
  2. Spola skivorna i kallt vatten och torka dem sedan i en salladsslunga.
  3. Baka resten av betorna i ugnen på 175 grader under lock. De är klara när innertemperaturen är 93 grader och de är mjuka, ca 30–45 minuter. Känn efter med en sticka om de är färdigbakade.
  4. Skär betorna i kvartar. "Dressa" dem med olja, salt och peppar.

Hallonvinägrett

  1. Blanda hallon, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg en klick färskost mitt i en halvdjup tallrik och täck med bakade betor.
  2. Häll över hallonvinägrett och toppa med tunt skivade rödbetor, råstekta blad och rostade solrosfrön.