Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta
Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta
11 ingredienser
1 h 30 m
Intensiv rödbeta med hallonmarinerad rödbeta, söt syrlig stjälk och blad är en riktigt härligt tillbehör till middagen.
Ingredienser
- 9 rödbetor, medelstora
- olivolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
Hallonvinägrett
- 1 dl hallon
- 4 msk rödvinsvinäger
- 5 msk olivolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 2 dl färskost
- solroskärnor, rostade
Gör så här
- Tvätta rödbetorna. Skiva en av dem tunt på mandolin.
- Spola skivorna i kallt vatten och torka dem sedan i en salladsslunga.
- Baka resten av betorna i ugnen på 175 grader under lock. De är klara när innertemperaturen är 93 grader och de är mjuka, ca 30–45 minuter. Känn efter med en sticka om de är färdigbakade.
- Skär betorna i kvartar. "Dressa" dem med olja, salt och peppar.
Hallonvinägrett
- Blanda hallon, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Lägg en klick färskost mitt i en halvdjup tallrik och täck med bakade betor.
- Häll över hallonvinägrett och toppa med tunt skivade rödbetor, råstekta blad och rostade solrosfrön.