• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Inlagda betor

Inlagda betor
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Inlagda betor

4 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Tunt skivade polkabetor och gulbetor varvas i en 1 2 3-lag med dill, purjo och peppar. Ett enkelt sätt att ta tillvara på rödbetskörden. Servera den gärna till Ernsts pytt på gös och färskpotatis.

Ingredienser

  • 5 polkabetor
  • 5 gulbetor
  • 5 cm purjolök, den gröna delen
  • 1 kruka dill
  • 5 vitpepparkorn

Lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten till lagen i en kastrull.
  2. Skala och hyvla betorna tunt, t ex på en mandolin.
  3. Skär purjon i tunna strimlor. Hacka dillen grovt.
  4. Varva purjolök, dill och betor i en glasburk. Häll på den varma lagen. Låt svalna.