Inkokta laxfenor

0 röster
4
Inkokta laxfenor
Foto: TV4

En rätt väl värd att återupptäcka. Förr hittade man laxfenor på nästan alla restauranger.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 1 knippe dill
  • 1 morot i slantar
  • 2 skivor citron
  • Garnering:
  • citron

Gör så här

  1. Skär ryggben, slaksidor och även de andra fenorna med lite kött på i lagom bitar. Skölj noga under rinnande kallt vatten.
  2. Koka upp lagen. Lägg fenorna i en vid kastrull. Slå den varma lagen över och koka i 5-8 minuter.
  3. Lägg fenorna i en serveringsform och sila den varma lagen över. Något extra gelatin behövs inte, fenorna geléar sig själva. Dekorera med citron och ett par morotsslantar från lagen. Ställ kallt.
26 januari 2009

Laddar fler recept