Halstrade pilgrimsmusslor

Foto: TV4
Halstrade pilgrimsmusslor
12 ingredienser
20 min
Halstrade pilgrimsmusslor med kapris-pistaschvinägrett och frasiga ostpinnar. En liten förrätt som halstras i sista stund.
**Dryckestips
**Gobelsburg Rieslig
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 12 pilgrimsmusslor, helst färska med romsäck borttagen
vinägrett
- 2 msk citronolja
- 2 tsk citron, pressad
- några droppar flytande honung
- 4 tsk kapris
- 2 tsk pistagenötter, grovt hackade
- flingsalt
- svartpeppar, nymald, (efter smak)
Ostpinnar
- 1 fryst smördegsplatta (8x17 cm)
- 1 ägg, söndervispat
- 1 dl Västerbottensost, riven
- flingsalt
Gör så här
Vinägrette
- Rör ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
Ostpinnar
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tina smördegsplattan och skär den på längden till 6 remsor.
- Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsalt.
- Vrid och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills de har fin färg.
Vid servering
- Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med lite olja.
- Grilla eller stek ca 1 minut på var sida.
- Salta och peppra efter smak.
- Servera direkt med rumstempererad vinägrett.