I samarbete med Annas Pepparkakor

Ingefärspannacotta med lemon curd och pepparkakor

4 röster
20 min + tid i kyl
4
Ingefärspannacotta med lemon curd och pepparkakor
Foto: köket.se

Toppa pannacottan med Annas Limited Edition Citron & Ingefära!

Annas limited edition citron & ingefära

En lättlagad dessert som är enkel att förbereda. Med lyxiga och fräscha smaker av ingefära och citron blir det ett perfekt avslut på nyårsmiddagen eller till julfesten.

Visa mer
20 min + tid i kyl
4

Du behöver

Pannacotta

  • 2 blad gelatin
  • 3 dl vispgrädde 40 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 msk ingefärsshots (eller färskpressad ingefärsjuice)

Topping

  • 1 dl lemon curd
  • 5-6 Annas Pepparkakor Limited Edition Citron & Ingefära
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, strösocker och vaniljpulver. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Låt svalna något.
  3. Tillsätt grekisk yoghurt och ingefärsshot i grädden. Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
  4. Toppa pannacottan med lemon curd och avsluta med att smula över pepparkakor. Bryt gärna en pepparkaka så det blir små hjärtan och stick ner i varje glas.
Tips!
Pepparkaksshake - extra allt!
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...