1 msk wasabipasta (eller mer om du gillar stinget)
dressing
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 tsk honung
2 tsk risvinäger
1 klyfta vitlök, riven
sallad
250 g sobanudlar (eller vetenudlar)
2 salladslökar, i tunna skivor
70 g babyspenat
10 cm gurka, urkärnad i tärningar
10 rädisor, i skivor
2 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i laxen och låt marinera i minst 20 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning och kyl genast ner med iskallt vatten så de kyls ner. Låt rinna av väl i durkslag.
Rör samman majonnäs med wasabi. Ställ åt sidan.
Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Lägg de kalla nudlarna och alla grönsakerna i en skål. Häll över dressingen och vänd försiktigt runt. Strö över sesamfrön.
Skiva upp laxen och servera med wasabimajo samt den goda nudelsalladen.