Ingefärsgravad lax med nudelsallad och wasabimajonnäs

27 röster
4

Ingefärs- och sojamarinerad rå lax som serveras med en krispig nudelsallad och wasabimajonnäs. En riktigt härlig sommarrätt!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g salma- eller fröyalax

Marinad

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk mirin
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk riven ingefära

Wasabimajo

  • 1 dl majonnäs av god kvalitet
  • 1 msk wasabipasta, eller mer om du gillar stinget

Dressing

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 liten klyfta vitlök, riven

Sallad

  • 250 g sobanudlar eller vetenudlar
  • 2 salladslökar, i tunna skivor
  • 70 g färsk babyspenat
  • 10 cm gurka, urkärnad i tärningar
  • 10 rädisor, i skivor
  • 2 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i laxen och låt marinera i minst 20 minuter.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning och kyl genast ner med iskallt vatten så de kyls ner. Låt rinna av väl i durkslag.
  3. Rör samman majonnäs med wasabi. Ställ åt sidan.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Lägg de kalla nudlarna och alla grönsakerna i en skål. Häll över dressingen och vänd försiktigt runt. Strö över sesamfrön.
  5. Skiva upp laxen och servera med wasabimajo samt den goda nudelsalladen.
24 juni 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept