• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ingefärsgravad lax med nudelsallad och wasabimajonnäs

Ingefärsgravad lax med nudelsallad och wasabimajonnäs
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Ingefärsgravad lax med nudelsallad och wasabimajonnäs

5 steg att laga

19 ingredienser

Ingefärs- och sojamarinerad rå lax som serveras med en krispig nudelsallad och wasabimajonnäs. En riktigt härlig sommarrätt!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rå lax (av typ salma) (eller fröyalax)

marinad

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk mirin
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk ingefära, riven

Wasabimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk wasabipasta (eller mer om du gillar stinget)

dressing

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven

sallad

  • 250 g sobanudlar (eller vetenudlar)
  • 2 salladslökar, i tunna skivor
  • 70 g babyspenat
  • 10 cm gurka, urkärnad i tärningar
  • 10 rädisor, i skivor
  • 2 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i laxen och låt marinera i minst 20 minuter.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning och kyl genast ner med iskallt vatten så de kyls ner. Låt rinna av väl i durkslag.
  3. Rör samman majonnäs med wasabi. Ställ åt sidan.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Lägg de kalla nudlarna och alla grönsakerna i en skål. Häll över dressingen och vänd försiktigt runt. Strö över sesamfrön.
  5. Skiva upp laxen och servera med wasabimajo samt den goda nudelsalladen.