Ingefärs- och sesamnudlar

Siri Barje 2016

Ingefärs- och sesamnudlar

10 ingredienser

30 min

"David Chang är en av mina favoritkockar och i hans bok Momofuku finns ett MAGISKT recept på en sås som funkar till typ allt, här är min version av den. Ramennudlar har bra konsistens och fin färg men hittar du inte det, funkar det faktiskt med vilka nudlar som helst. Till och med snabbnudlar." /Siri

Ingredienser

portioner
  • 5 cm färsk ingefära
  • 6 salladslökar
  • 250 g pak choi
  • 4 msk sesamfrön (gärna blandade svarta och vita)
  • 4 nudlar (gärna färska ramennudlar)
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vinäger
  • salt

Gör så här

  1. Riv ingefära och vitlök ned i en skål.
  2. Hacka salladslöken, även det gröna och lägg ned i skålen. Häll på 2 matskedar olja, soja och vinäger, smaka av med lite salt. Låt stå.
  3. Skär bort det gröna på pak choien och dela i trevliga bitar. Gör detsamma med roten.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Lägg fröna i en skål och spara till senare.
  5. Stek pak choi-roten i oljan först, salta lätt.
  6. Tillsätt det gröna precis på slutet, stek i max 2 minuter. Ta stekpannan från värmen.
  7. Koka upp vatten och koka nudlarna tills de precis är klara. Häll dem i stekpannan med pak choien och tillsätt såsen. Blanda runt ordentligt.
  8. Servera med sesamfrön på toppen.