Indisk yoghurtkyckling med curry och mango chutney

98 röster
45 m
4

Kyckling tillagad i en kryddig indisk yoghurtsås serveras med ris och mangochutney.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk stött spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 4 port jasminris, kokt
  • 1 dl mango chutney
  • 1 litet huvud isbergssallad, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  2. Lägg kycklingen och den klyftade rödlöken i en ugnsform, ringla över olivolja, strö över salt och ställ i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Under tiden blandar du yoghurt med kryddor och vitlök och häller yoghurtsåsen över kycklingen när den fått lite färg. Blanda runt lite så såsen kommer åt överallt. Slå av grillfunktionen och låt kycklingen gå klart i ugnen i ytterligare ca 10-20 minuter, tills kycklingen är klar rakt igenom.
  4. Servera din indiska yoghurtkyckling med nykokt ris och mango chutney samt tunt strimlad krispig sallad.
14 januari 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept