Indisk potatis

Indisk potatis
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Indisk potatis

14 ingredienser

40 m

En härlig plåt med potatisklyftor, rödkål, rödlök, cashewnötter, yoghurt och färskost kryddad med bland annat gurkmeja, kummin, fänkålsfrön och chilipulver.

Ingredienser

portioner
  • 800 g mjölig potatis
  • 500 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk svarta senapsfrön
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 150 g färskost med vitlökssmak
  • 1 rödlök
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala potatisen och dela ner i halva klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skär ner kålen i liknande bitar som potatisen.
  4. Häll på olja och krydda med gurkmeja, fänkålsfrön, kummin, senapsfrön, chilipulver, cashewnötter och salt. Blanda runt med rena händer. Låt gå i ugnen i ca 25 minuter.
  5. Medan potatisen är i ugnen, hacka löken och lägg i en liten skål. Pressa över lime och låt stå och dra i 20 minuter.
  6. Blanda yoghurt och färskost till en sås.
  7. Servera potatisen med den limemarinerade löken och yoghurten.