Indisk korma med halloumi och kikärter

71 röster
20 m
4
Indisk korma med halloumi och kikärter
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, rivna
  • 4 klyfta vitlök, rivna
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1,5 dl nötter hackade (valfria)
  • 400 g halloumiost (ekologisk)
  • 1 förp färdigkokta kikärtor [400 g]
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 tomater, hackade
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 1 kruka färsk koriander
  • naanbröd

Kryddblandning

  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en skål.
  2. Stek löken mjuk tillsammans med vitlök, ingefära och morot och vänd ner kryddblandningen och hackade nötter. Låt kryddorna steka en minut eller två för maximal smakutveckling.Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och kikärter.
  3. Skiva osten i cm tjocka skivor och dela en gång på längden, stek den krispig i en panna med lite neutral olja.
  4. Vänd ner tomaterna och osten i grytan, värm naanbröd som du serverar vid sidan. Servera med en klick yoghurt och massor av färsk koriander.
24 juni 2017