• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Indisk korma med halloumi och kikärter

Indisk korma med halloumi och kikärter
Foto: Tv4
Sandra Mastio
Sandra Mastio

Indisk korma med halloumi och kikärter

4 steg att laga

21 ingredienser

20 m

Den klassiska indiska rätten korma på att nytt sätt - Sandra gör den krämiga, milda grytan med halloumi och kikärter. Smakrik vardagsmat när den är som godast!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, rivna
  • 4 klyfta vitlök, rivna
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1,5 dl nötter hackade (valfria)
  • 400 g halloumiost (ekologisk)
  • 1 förp färdigkokta kikärtor [400 g]
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 tomater, hackade
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 1 kruka färsk koriander
  • naanbröd

Kryddblandning

  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en skål.
  2. Stek löken mjuk tillsammans med vitlök, ingefära och morot och vänd ner kryddblandningen och hackade nötter. Låt kryddorna steka en minut eller två för maximal smakutveckling.Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och kikärter.
  3. Skiva osten i cm tjocka skivor och dela en gång på längden, stek den krispig i en panna med lite neutral olja.
  4. Vänd ner tomaterna och osten i grytan, värm naanbröd som du serverar vid sidan. Servera med en klick yoghurt och massor av färsk koriander.