Indisk korma med halloumi och kikärter

20 m
4
Spela video Indisk korma med halloumi och kikärter
Foto: Tv4
20 m
4

Du behöver

  • 2 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, rivna
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk riven ingefära
  • 1,5 dl valfria nötter eller mandlar, hackade
  • 400 g ekologisk halloumi
  • 1 burk färdigkokta kikärtor (400 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 tomater, hackade
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 1 kruka färsk koriander
  • naanbröd

Kryddblandning

  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en skål.
  2. Stek löken mjuk tillsammans med vitlök, ingefära och morot och vänd ner kryddblandningen och hackade nötter. Låt kryddorna steka en minut eller två för maximal smakutveckling.Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och kikärter.
  3. Skiva osten i cm tjocka skivor och dela en gång på längden, stek den krispig i en panna med lite neutral olja.
  4. Vänd ner tomaterna och osten i grytan, värm naanbröd som du serverar vid sidan. Servera med en klick yoghurt och massor av färsk koriander.
Kommentera receptet

Fler goda recept