Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål

Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål

22 ingredienser

40 m

Indiska "pannkakor" som fylls med en härligt kryddig curry på potatis, blomkål och tomat.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Dosa

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 3,5 dl vatten
  • 0,5 dl yoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 gul lök, riven
  • 0,5 tsk malen spiskummin

curry

  • 1 gul lök (stor)
  • 400 g mjölig potatis
  • 400 g blomkål
  • 2 körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver (välj den styrka du gillar)
  • 1 msk garam masala
  • 1 kruka koriander
  • neutral olja, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 3 msk rostade kokosflingor

Till servering

  • 2 dl matyoghurt
  • mango chutney

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att göra dosasmet. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn.
  2. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater. Stek löken, potatis och blomkål gyllene i generöst med olja i en traktörpanna, ca 5 min.
  3. Riv i vitlök och ingefära, tillsätt chilipulver och garam masala och låt steka med i 30 sekunder. Tillsätt tomater och stek i 5 minuter under omrörning. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Ta sedan bort locket och låt vätskan koka in i grönsakerna i någon minut.
  4. Plocka korianderbladen och finhacka stjälkarna. Vänd ner korianderhacket i curryn, smaka av med salt och peppar.
  5. Stek tunna ”pannkakor” av dosasmeten. Lägg curryn i mitten och vik hop dosan. Strö koriander över och servera genast med en klick matlagningsyoghurt och mango chutney.