Indisk currysoppa med kyckling

1 röst
4
Indisk currysoppa med kyckling
Foto: TV4

En mustig och god soppa som även passar att laga till många. Den blir bara godare av att kokas i förväg och går även utmärkt att frysa. Servera den gärna med nybakat bröd.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 3 tsk curry
  • 1 äpple, grovrivet
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 salladslök, finskivad
  • 1 morot, finhackad
  • 5-6 korn svartpeppar
  • 3-4 dl kött av grillkyckling, hackat
  • salt
  • smör att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs lök och curry i lite smör i en gryta. Rör ned äpplet. Pudra över mjöl, rör om och slå på buljong.
  2. Lägg i grönsaker och pepparkorn och koka sakta ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och tillsätt kycklingköttet. Värm soppan och servera.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept