Inbakad smördegspizza med getost och rödbetor

Inbakad smördegspizza med getost och rödbetor
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Inbakad smördegspizza med getost och rödbetor

7

17 ingredienser

40 min

Frasig paj på färdig smördeg fylld med rödbetor och getost. Bjud med en enkel sallad på endive med hallonvinägrett. De lite bittra salladsbladen matchar perfekt mot de söta betorna och syrliga getosten.

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp smördeg, kyld på rulle
  • 3-4 rödbetor, förkokta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl getost, smulad
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 endive, gärna röd
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl bovete, rostat
  • olivolja

Dressing

  • 10 hallon
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen. Lägg på en plåt.
  3. Bred på crème fraiche på ena halvan av smördegen, låt kanterna vara fria från crème fraiche. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Skär betorna i skivor och fördela över crème fraichen. Smula på getost och toppa med rosmarin och timjan. Ringla över olivolja.
  5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik över smördegen och tryck till kanterna försiktigt. Tips! Om du vill kan du ta en pajform med veckad kant och skära bort hörnen med formen så att pajen blir extra fin. Den bortskurna degen lägger du i ett fint mönster på pajen. Pensla pajen med ägg.
  6. Grädda pajen i ugnen ca 15-20 minuter.
  7. Plocka bladen från endiven. Lägg på ett fat eller i en skål. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  8. Toppa salladen med dressing, honung och rostat bovete. Bjud med pajen.