Yoghurtsorbet

Foto: TV4
Yoghurtsorbet
6 ingredienser
45 min
Nyttigt och gott till efterrätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck:
Nivole från Italien. Sött, lätt mousserande muskatvin.
Ingredienser
- 1,5 gelatinblad
- 90 g grädde
- 35 g glykos
- 190 g florsocker
- 325 g matyoghurt
- 325 g mild yoghurt naturell
Gör så här
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde och glykos i en kastrull. Rör ner florsocker och urkramade gelatinblad i den varma grädden. Avsluta med yoghurt. Kyl av och kör i glassmaskin. Ta upp sorbeten ställ i frys eller servera genast.