Iberico med salsa verde

NYHET
koket.se
Iberico med salsa verde
Adam Thulin
Adam Thulin

Iberico med salsa verde

11 ingredienser

30 m

Den här rätten är perfekt på buffébordet eller som förrätt. Den hemgjorda salsan är verkligen pricken över det hela!

Ingredienser

portioner

Salsa verde

  • 2 dl färsk bladpersilja, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 4 msk kapris
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 citron, zest
  • 1,5 dl olivolja
  • salt

Iberico

  • 800 g secreto iberico (eventuellt fläskkarré)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salsa verde
    Mixa samtliga ingredienser försiktigt i en bunke med en stavmixer.
  2. Smaka av med salt.
  3. Iberico
    Salta och peppra köttet noga.
  4. Grilla köttet på hög värme, eller stek i rikligt med olja, tills köttet fått en gyllene yta på båda sidor. Innertemperaturen ska vara ca 63 grader.
  5. Låt vila i 10 minuter.
  6. Servering
    Skär köttet i strimlor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla salsa verde över och servera.