Iberico med salsa verde
Iberico med salsa verde
11 ingredienser
30 m
Den här rätten är perfekt på buffébordet eller som förrätt. Den hemgjorda salsan är verkligen pricken över det hela!
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
Salsa verde
- 2 dl färsk bladpersilja, grovhackad
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 4 msk kapris
- 3 msk citronsaft
- 0,5 citron, zest
- 1,5 dl olivolja
- salt
Iberico
- 800 g secreto iberico (eventuellt fläskkarré)
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Salsa verde
- Mixa samtliga ingredienser försiktigt i en bunke med en stavmixer.
- Smaka av med salt.
Iberico
- Salta och peppra köttet noga.
- Grilla köttet på hög värme, eller stek i rikligt med olja, tills köttet fått en gyllene yta på båda sidor. Innertemperaturen ska vara ca 63 grader.
- Låt vila i 10 minuter.
Servering
- Skär köttet i strimlor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla salsa verde över och servera.