Iberico med salsa verde

POPULÄRT
koket.se
Iberico med salsa verde
Adam Thulin
Adam Thulin

Iberico med salsa verde

11 ingredienser

30 m

Den här rätten är perfekt på buffébordet eller som förrätt. Den hemgjorda salsan är verkligen pricken över det hela!

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Salsa verde

  • 2 dl färsk bladpersilja, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 4 msk kapris
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 citron, zest
  • 1,5 dl olivolja
  • salt

Iberico

  • 800 g secreto iberico (eventuellt fläskkarré)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Salsa verde

  1. Mixa samtliga ingredienser försiktigt i en bunke med en stavmixer.
  2. Smaka av med salt.

Iberico

  1. Salta och peppra köttet noga.
  2. Grilla köttet på hög värme, eller stek i rikligt med olja, tills köttet fått en gyllene yta på båda sidor. Innertemperaturen ska vara ca 63 grader.
  3. Låt vila i 10 minuter.

Servering

  1. Skär köttet i strimlor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla salsa verde över och servera.