Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål
Foto: Joel Åhlin

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

3

4 steg att laga

8 ingredienser

Den här hummusen som Joel Åhlin lagade i Nyhetsmorgon är riktigt mumsig!

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 dl torkade gula ärtor
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 krm malen spiskummin
  • salt
  • 0,5 citron, saften av
  • kokvatten, att späda med
  • 1 blomkål
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Spara kokvattnet och använd senare.
  2. Mixa de kokta ärtorna när de fortfarande är varma i en matberedare eller mixer med tahini & spiskummin. Späd med kokvattnet från ärtkoket så den inte blir för tjock. Smaka av med salt och citronsaft.
  3. Plocka blomkålsbuketter och lägg i iskallt vatten, häll av vattnet.
  4. Servera hummusen på ett fat med blomkålen och yoghurten bredvid. Dippa och ät.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer