Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål
Foto: Joel Åhlin

Den här hummusen som Joel Åhlin lagade i Nyhetsmorgon är riktigt mumsig!

23 juli 2017
4 - 6

Du behöver

  • 2 dl torkade gula ärtor
  • 2 msk tahini
  • 1 krm malen spiskummin
  • salt
  • saften av 1/2 citron
  • kokvatten att späda med
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Spara kokvattnet och använd senare.
  2. Mixa de kokta ärtorna när de fortfarande är varma i en matberedare eller mixer med tahini & spiskummin. Späd med kokvattnet från ärtkoket så den inte blir för tjock. Smaka av med salt och citronsaft.
  3. Plocka blomkålsbuketter och lägg i iskallt vatten, häll av vattnet.
  4. Servera hummusen på ett fat med blomkålen och yoghurten bredvid. Dippa och ät.
Kommentera receptet

Fler goda recept