Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål
Foto: Joel Åhlin
joel åhlin
joel åhlin

Hummus på gula ärtor, yoghurt & blomkål

8 ingredienser

Den här hummusen som Joel Åhlin lagade i Nyhetsmorgon är riktigt mumsig!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 2 dl torkade gula ärtor
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 krm malen spiskummin
  • salt
  • 0,5 citron, saften av
  • kokvatten, att späda med
  • 1 blomkål
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Spara kokvattnet och använd senare.
  2. Mixa de kokta ärtorna när de fortfarande är varma i en matberedare eller mixer med tahini & spiskummin. Späd med kokvattnet från ärtkoket så den inte blir för tjock. Smaka av med salt och citronsaft.
  3. Plocka blomkålsbuketter och lägg i iskallt vatten, häll av vattnet.
  4. Servera hummusen på ett fat med blomkålen och yoghurten bredvid. Dippa och ät.