Höstmacka med svamp, tryffel och ost

15 röster
4

Underbar macka med hemgjord ostcréme på delicé och brie de maux-ost. Toppad med vitlöksstekt svamp och gotländsk tryffel.

Sommelier Maya Samuelssons dryckestips: Champagne Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2007, Frankrike, nr: 7522. Sherry Real Tesoro del Principe Amontillado, Spanien, nr: 8366. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • 150 g Delicé
  • 150 g Brie de maux
  • 1 msk créme fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g blandad vildsvamp
  • 0,5 vitlöksklyfta, riven
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • Gotlandstryffel, att riva över

Gör så här

  1. Putsa ostarna fri från vitmögel så att bara det mjuka innanmätet är kvar.
  2. Lägg osten i en matberedare med kniv, mixa slät tillsammans med créme fraiche. Salta och peppra.
  3. Lägg förslagsvis i spritspåse och låt ligga i rumstemperatur innan användning.
  4. Dela svampen om det behövs, stek den i lite olivolja tills den mjuknat. Tillsätt smöret, vitlöken, salt, vitpeppar och avsluta med svartpeppar.
  5. Stek eller grilla brödet med olivolja. Fördela ostkrämen över brödet och sedan den stekta svampen. Riv tryffel över.
2 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...