Honungspannacotta

4 röster
4
Honungspannacotta
Foto: TV4

En len pannacotta smaksatt med honung passar efter middagen en kulen kväll. Finns det inte färska jordgubbar kan du välja andra bär.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 2 gelatinblad

Till dekoration:

  • färska jordgubbar eller andra bär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter.
  2. Plocka upp vaniljstången och vispa i honungen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och lägg ner dem i den varma grädden, rör tills de smält. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar.
  3. Låt pannacottan stelna i kylen under minst 4 timmar. Dekorera med färska jordgubbar eller andra bär före servering.
18 mars 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept